Predavanje Doc. Jerka Rošina, dipl. ing. arh. na temu SVJETLO I SJENA.


Poziva Vas na predavanje Doc. Jerka Rošina, dipl. ing. arh. na temu

"SVJETLO I SJENA"

u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. u 17:00 sati u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu , kardinala Stepinca 16.

 

Jerko Rošin

 

Rođen 05. listopada 1942. godine u Splitu. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu s diplomom diplomiranog inženjera arhitekture 1967. godine u klasi prof. Vladimira Turine.

Postdiplomsko školovanje Zaštite i revitalizacije graditeljske baštine na Sveučilištu u Splitu, Razvoj sredozemnog turizma Francuske u okviru A.C.T.I.M. u Parizu kao stipendist francuske vlade te tehnologija hotelskog lanca „Ramada“ i casino-industrije u SAD.

Njegov arhitektonski opus do sada obuhvaća oko 800 projekata, različitih po vrsti  i namjeni, u prvom redu gotovo za sve vrste turističkih i stambenih sadržaja, zatim neke industrijske pogone, zgrade zdravstvene namjene, sakralne sadržaje, kazališta, koncertne dvorane, izložbene prostore te biblioteke.... Na arhitektonskim natječajima osvojio je 15 nagrada, od kojih su većim dijelom prve, a za Hotel „Kaktus“ u Supetru na Braču dobio je 1978, godine Nagradu „Vladimir Nazor“. Godine 2006. izabran je na umjetničkoj razini za docenta na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Tajnik Društva arhitekata Split bio je od 1970.-1972., predsjednik Urbanističkog društva Splita 1978.-1981., u više navrata član odbora i predsjednik Komisije za arhitekturu „Nagrade Vladimir Nazor“, predsjednik Odbora za umjetnost „Nagrade Slobodne Dalmacije“, član Vijeća Muzeja Meštrović, te mnogih drugih društvenih tijela. Funkciju potpredsjednika Globalnih Parlamentaraca UN HABITAT-a za Europu obnašao je u periodu 2008. – 2011. a od svibnja 2011. godine predsjednik je tog istog europskog foruma te istodobno i potpredsjednik GPH World. Član je i Stearing i Standing Committee „World Urban Campaigne“ UN HABITAT-a te predsjednik GPH u okviru Izvršnog odbora Generalne skupštine partnera UN Habitata.

 

 

                                     

                                                                            

                                                                  Zahvaljujemo na dolasku!23.05.2018
IzložbeCopyright © 2019 Akademija likovnih umjetnosti, Široki Brijeg. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.