ANKETAZavršna izložba studenata Akademije u akademskoj 2014.2015. godini.
Diplomski ispiti diplomanata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Diplomski ispiti diplomanata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg... održani 23.lipnja 2015. godine. Studenti sa svojim mentorima izv. prof. Ivanom Ćavar, red. prof. Igorom Dragičevićem i izv. prof. Antunom Borisom Švaljekom.
Galerija Tau u Čapljini

Studenti kiparstva Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru 28.svibnlja 2015. godine, imali su otvorenje izložbe u Galerija ''Tau'' u Čapljini. Radi se o izložbi studenata kiparskog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, koja okuplja studente II., III., IV. i V. godine studija.

Studenti se uključuju u zajednički izlagački projekt, upućuju u buduću izlagačku aktivnost, stariji izmjenjuju iskustva s mlađima, te se uspostavlja interakcija između djela i izlagača, dijela i publike i izlagača s publikom.

Studenti koji su Čapljincima prezentirali svoje radove su Josip Ivešić, Slaven Kolar, Matea Šimunić, Magdalena Vukoja (studenti druge godine), u klasi profesora Stjepana Skoke i asistentice Mateje Galić, potom Ana Čolaković, Antonio Kukavica, Kristina Livančić (studenti treće godine), u klasi profesora Nikole Vučkovića i asistentice Mateje Galić, nadalje Ante Anušić i Boris Cikaš (studenti četvrte godine) u klasi profesora Nikole Vučkovića, te studenti pete godine Zvonimir Andrik i Darijana Puljak u klasi profesora Stjepana Skoke i Nikole Vučkovića.
Multiorginalna Bosna i Hercegovina

Dana 17.4.2015. godine,u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu održana je izložba i otvorena tribina povodom grafičke radionice Otisci multiorginalne Bosne i Hercegovine koja je održana od 13. do 20. travnja prošle godine, u Počitelju. Radionica je održana u okviru USAID-ovog i CRS-ovog projekta PRObudućnost koji se zalaže za okupljanje mladih iz različitih sredina u BiH. Radionica je organizirana na inicijativu Akademije Likovnih umjetnosti Sarajevo u želji za suradnju i povezivanje sa ostalim Akademijama u zemlji. Na grafičkoj radionici sudjelovali su studenti grafike četiri bosanskohercegovačke Akademije: Širokobriješke, Banjalučke, Trebinjske i Sarajevske, te studenti sa odsjeka za likovnu umjetnost nastavničkog fakulteta sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara. Uz izložbu grafika upriličena je i otvorena tribina na kojoj su ugošćeni povjesničari umjetnosti, likovni kritičari i kroničari umjetnosti iz cijele BiH. Dvadesetak mladih umjetnika, otisnulo je preko dvjesto grafičkih listova iz kojih su sastavljene mape kao poklon institucijama sudionicama u ovoj uspješnoj i poticajnoj radionici. U svom sudjelovanju našli su se pred zadatkom kako prepoznati i usvojiti vrijednosti bosanskohercegovačkog multiorginalnog tkanja pred izazovima vremena. Posvjedočili su da bosanskohercegovačka grafika i grafika uopće i dalje pulsira punim životom u vremenu u kojem joj se agresivno suprotstavljaju svi neoumjetnički izrazi.
Prezentacija pokreta „Beehive Collective“

U četvrtak 23.travnja 2015. godine, u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti, Široki Brijeg održana je prezentacija pokreta „ Beehive Collective“ (kolektivna košnica) posredstvom United World College Mostar. Prezenter Tyler Norman iz Wisconsina održao je jednoipolsatnu prezentaciju u pratnji prof. Andrewa Mahlstedta s United World Collegea. Pokret „ Beehive Collective“ prikuplja veliki broj umjetnika koji djeluju anonimno stvarajući velike ilustracije sa mnoštvom alegorijskih životinjskih likova kako bi upravo prezentacijama djelovala na stvaranje globalne svijesti o brojnim svjetskim problemima.
Posjeta studenata izložbi Vojina Bakića

U Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosača, u Galeriji kraljice Katarine Kosače, 5. ožujka 2015. otvorena je retrospektivna izložba Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“. Retrospektiva Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“ koja je održana u Muzeju suvremene umjetnosti od 7. 12. 2013. do 2. 3.2014. pobudila je veliki interes publike (16.500 posjetitelja), kao i veliki interes medija i struke.

Ocijenjena je kao najveći kulturni događaj 2013. godine u Hrvatskoj. Na izložbi u Mostaru, izloženo je 150 radova, od toga 100 skulptura iz svih stvaralačkih ciklusa, crteži, skice, makete spomenika, fotografska uvećanja, te audio i filmska građa. Kroz njegovo djelo istodobno se mogu iščitati i društveno-političke prilike u kojima je stvarao, ali i životna priča osebujnog umjetnika.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti, posjetili su izložbu te odslušali predavanje „ Osobno o Bakiću“, pod stručnim vodstvom, autorove unuke Ane Babić.Copyright © 2019 Akademija likovnih umjetnosti, Široki Brijeg. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.