AKADEMSKA 2021. 2022. GODINA - INFORMACIJE O PRIJAVI ZA UPIS NA DIPLOMSKE STUDIJE AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI (grafički dizajn, slikarstvo, kiparstvo, grafika)


Pravo upisa na diplomski studije grafičkog dizajna, slikarstva, kiparstva i grafike imaju pristupnici koji su završili preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, kao i na drugim srodnim institucijama u zemlji i inozemstvu, zatim preddiplomski studij grafičkog dizajna.

Također, studij mogu upisati i pristupnici koji su završili srodan sveučilišni preddiplomski studij iz područja umjetnosti, područja tehničkih, društvenih ili humanističkih znanosti uz polaganje razlikovnih predmeta.


U  svrhu prijave za razredbeni postupak diplomskih studija studenti će trebati dostaviti:


1. Diplomu sa preddiplomskog studij i dodatak diplomi ili potvrdnicu i prijepis ocjena,
2. rodni list,
3. potvrdu o prebivalištu,
4. kopija osobne iskaznice,
5. dokaz o uplati troškova razredbenoga postupka u iznosu od 50 KM na račun 3381302271341628 kod UniCredit Bank, svrha uplate razredbeni postupak,
6. životopis.


Uz dostavljene dokumente studenti trebaju popuniti i predviđeni online obrazac prijave za studij na koji se prijavljuju.
Obrazac se nalazi na linku https://alu.sum.ba/dokumenti/Obrazac_prijave_na_natjecaj_za_upis_DIPLOMSKI_STUDIJ.doc
Prijave i dokumenti  zaprimat će se u dva termina:
- 1.7.2021. do 8. 7. 2021. godine
- 1. 9. 2021. - 8.9.2021. godine
Svi dokumente dostaviti na mail alu@sum.ba  u formatu fotografije ili pdf dokumenata putem app WETRANSFER, a studenti su dužni naknadno dostaviti i originale.
Razredbeni postupak za akademsku 2021./ 2022. godinu provest će se online.
Nakon što Povjerenstvo za pregled prijava kandidata za upis pregleda zaprimljene prijave, kandidati će biti obavješteni o ostalim detaljima vezanim za upis te terminima upisa u rujnu.
Detaljne informacije možete dobiti na mail alu@sum.ba19.05.2021
Obavijesti Prijamni ispitCopyright © 2021 Akademija likovnih umjetnosti, Široki Brijeg. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.