PRIJAVE ZA UPIS NA NOVI DIPLOMSKI STUDIJ SCENARIJ


Za upis na prvu godinu sveučilišnoga diplomskog studija „Scenarij“ mogu kandidirati pristupnici koji su završili preddiplomski studij scenarija, neki drugi preddiplomski studij na akademijama dramskih umjetnosti, zatim preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, kao i na drugim srodnim institucijama u zemlji i inozemstvu. Također, studij mogu upisati i pristupnici koji su završili srodan sveučilišni preddiplomski studij iz područja umjetnosti, područja tehničkih, prirodnih, društvenih ili humanističkih znanosti, uz polaganje razradbenog ispita koji se sastoji od izračuna prosječne ocjene studiranja na preddiplomskom studiju i provjere znanja iz područja koje obrađuje diplomski studij koji upisuju. Pristupnici primljeni na studij, koji nisu završili preddiplomski studij scenarija, trebaju eventualno u prvom i drugom semestru studija polagati repetitorne kolegije, odnosno steći ECTS bodove iz razlikovnih kolegija ako to odredi stručno povjerenstvo, ovisno o vrsti prediplomskog studija kojeg su završili. Također, na diplomski studij „Scenarij“ mogu se upisati i studenti koji su završili neki drugi diplomski studij iz područja koja su prethodno naznačena, uz iste uvjete koji su nabrojani za studente koji su završili preddiplomski studij.

 

U  svrhu prijave za razredbeni postupak diplomskih studija studenti će trebati dostaviti:

1. Diplomu sa preddiplomskog studija i dodatak diplomi ili potvrdnicu i prijepis ocjena,

2. rodni list,

3. potvrdu o prebivalištu,

4. kopija osobne iskaznice,

5. dokaz o uplati troškova razredbenoga postupka u iznosu od 50 KM na račun 3381302271341628 kod UniCredit Bank, svrha uplate razredbeni postupak,

6. životopis.

Uz dostavljene dokumente studenti trebaju popuniti i predviđeni online obrazac prijave za studij na koji se prijavljuju.

Obrazac se nalazi na linku http://alu.sum.ba/alu_dokumenti.php

Prijave i dokumenti  zaprimat će se u dva termina:

- 1.7.2022. do 8.7. 2022. godine

- 1. 9. 2022. - 9.9.2022. godine

 

Sve dokumente dostaviti na mail alu@sum.ba  u formatu fotografije ili pdf dokumenata putem app https://wetransfer.com/ (studenti su dužni naknadno dostaviti i originale) ili osobno u studentsku službu svakim radnim danom od 09:30 do 11:30h. 

Nakon što Povjerenstvo za pregled prijava kandidata za upis pregleda zaprimljene prijave, kandidati će biti obavješteni o ostalim detaljima vezanim za upis.

 

Detaljne informacije možete dobiti na mail alu@sum.ba25.06.2022
Obavijesti Prijamni ispitCopyright © 2021 Akademija likovnih umjetnosti, Široki Brijeg. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.