Obavijesti prijamni ispit
PRIJAVE ZA PREDDIPLOMSKI STUDIJ LIKOVNIH UMJETNOSTI- NOVO

PRIJAVE ZA PREDDIPLOMSKI STUDIJ LIKOVNIH UMJETNOSTI- NOVO

Pravo upisa na preddiplomski studij likovnih umjetnosti imaju sve osobe koje su uspješno završile četverogodišnju srednju školu.

Prijave, mape i dokumenti  zaprimat će se u dva termina:

26.6.2023.-4.7.2023.  

1.9.2023.-8.9.2023.   

Kandidati se prijavljuju na linku   https://upisi.sum.ba/   na kojem trebaju učitati tražene informacije i radove ( pratiti zadane korake).

Uplata za prijemni ispit u iznosu od 50 KM vrši se također na linku putem Monri sustava ili  klasičnim plaćanjem i učitavanjem uplatnice.

 Nakon isteka oba kruga prijava, održati će se prijemni ispit od 11.9.2023. do 14.9.2023. na Akademiji likovnih umjetnosti.

Detalji će biti objavljeni naknadno.

Nakon provedenog prijemnom ispita rezultati će biti objavljeni kroz sustav na koji se prijavljuje.

Datumi upisa će biti objavljeni naknadno, te će kandidati dostaviti:

1. Mapu radova ( ranije učitanu na sustav) –  fotografije 30 -tak domaćih radova, vlastoručno potpisanih, slobodni radovi po opservaciji i imaginaciji ( slobodna veličina) u boji i crtežu, na uvid,

2. rodni list,

3. svjedodžbe svih razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju i svjedodžbu mature ( završnog ispita), ovjerene kopije,

4. potvrdu o prebivalištu,

5. ovjerena kopija osobne iskaznice,

6. potvrda o priznavanju ( nostrifikaciji)  svjedodžbi o završnom ispitu i svjedodžbi svih razreda srednje škole ili potvrdu da je pokrenut postupak priznavanja istih ( za kandidate koji su svjedodžbe stekli u inozemstvu).

Za informacije i eventualne nejasnoće javiti se na mail alu@sum.ba