Novosti
UPISI NA DIPLOMSKI STUDIJ LIKOVNIH UMJETNOSTI, DIPLOMSKI STUDIJ GRAFIČKOG DIZAJNA, I DIPLOMSKI SMJER SCENARIJA

UPISI NA DIPLOMSKI STUDIJ LIKOVNIH UMJETNOSTI, DIPLOMSKI STUDIJ GRAFIČKOG DIZAJNA, I DIPLOMSKI SMJER SCENARIJA

 

Za upis na prvu godinu sveučilišnog diplomskog studija likovnih umjetnosti, grafičkog dizajna i diplomskog smjera Scenarija mogu kandidirati pristupnici koji su završili preddiplomski studij grafičkog dizajna, pristupnici koji su završili preddiplomski  scenarija, neki drugi preddiplomski studij na akademijama dramskih umjetnosti, zatim preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, kao i na drugim srodnim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Također, studij mogu upisati i pristupnici koji su završili srodan sveučilišni preddiplomski studij iz područja umjetnosti, područja tehničkih, društvenih ili humanističkih znanosti, uz polaganje razredbenog ispita koji se sastoji od izračuna prosječne ocjene studiranja na preddiplomskom studiju i provjere znanja. 

U  svrhu prijave za razredbeni postupak diplomskih studija studenti će trebati dostaviti:

1. diploma sa preddiplomskog studija i dodatak diplomi ili potvrdnicu i prijepis ocjena ( ovjerene kopije)

2. rodni list,

3. potvrdu o prebivalištu,

4. ovjerena kopija osobne iskaznice,

5. dokaz o uplati troškova razredbenog postupka u iznosu od 50 KM na račun 3381302271341628 kod UniCredit Bank, svrha uplate razredbeni postupak,

6. životopis.

Uz dostavljene dokumente studenti trebaju dostaviti i vlastoručno potpisanu prijavu za studij na koji se prijavljuju.

Za diplomski smjer Scenarij uz opće dokumente kandidati trebaju priložiti sinopsis dugometražnog igranog filma na kartici teksta, sinopsis mora biti po originalnoj priči a ne adaptacija. Nakon oba kruga prijava, odabrati će se kandidati za prijemni ispit koji će se sastojati od razgovora s kandidatom a održat će se u rujnu.

Prijave i dokumenti  zaprimat će se u dva termina:

– 24.6.2024. – 3.7. 2024. godine

– 2. 9. 2024. – 6.9.2024. godine

Sve dokumente dostaviti osobno u studentsku službu svakim radnim danom od 09:30 do 11:30h. 

Nakon što Povjerenstvo za pregled prijava kandidata za upis pregleda zaprimljene prijave, kandidati će biti obaviješteni o ostalim detaljima vezanim za upis.

Detaljne informacije možete dobiti na mail alu@sum.ba